מתכון למעשנה, מרק ברוקולי מוקרם

קושי:

3/5

זמן הכנה:

25 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

4 מנות

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

3 כוסות פרחי ברוקולי
כוס גבעולי ברוקולי פרוס
שמן זית לפי הטעם
בערך כפית מלח גס (לפי הטעם)
5 כפות חמאה
1 בצל יבש חתוך לקוביות
1 שן שום כתוש
1/4 כוס קמח
2 כוסות מים רותחים
2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
2 כוסות שמנת לבישול
2 גזרים גדולים - פרוסים
3/4 כפית פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית אבקת חרדל
מעט פלפל קאיין טחון - לפי הטעם (למי שאוהב חריף)
כוס גבינת צ'דר מגורדת

הוראות הכנה

מחממים מראש את הטרייגר על 220 מעלות עם מכסה סגור.
מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה .מפזרים את פרחי הברוקולי והגבעולים בשכבה אחת על התבנית. מזלפים שמן זית ומתבלים בקורט מלח.
מניחים את התבנית על רשת הגריל, סוגרים את המכסה וצולים 5 דקות. מערבבים וממשיכים לבשל עד שהברוקולי רך, 5-10 דקות נוספות. מוציאים מהגריל ומניחים בצד.
מניחים סיר ברזל יצוק גדול על רשת הגריל. סוגרים את המכסה ומניחים לסיר להתחמם מראש למשך 5 דקות.
מוסיפים כף חמאה ואת הבצל החתוך לסיר. מטגנים תוך ערבוב עד שהבצל שקוף כ-4 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא ריחני, תוך ערבוב מתמיד כדי שלא יישרף, כ-30 שניות.
מסירים את הסיר מהטרייגר ומעבירים את תערובת הבצל לקערה קטנה. מנגבים את הסיר עם נייר סופג. מורידים את טמפרטורת הטרייגר ל 190 מעלות. מניחים את הסיר בחזרה על רשת הגריל, סוגרים את המכסה וממתינים שוב כדי לחמם את השיר למשך 5 דקות.
מוסיפים לסיר את 4 כפות החמאה הנותרות ואת הקמח. סוגרים את המכסה ומבשלים. מערבבים בערך כל 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה, בערך 20 דקות בסך הכל.
מערבבים אבקת מרק בטעם עוף עם מים רותחים.
תוך כדי שטורפים את החמאה והקמח, יוצקים פנימה באיטיות את המרק, ואז את השמנת לבישול. סוגרים את המכסה ומבשלים. בערך כל 5 דקות מערבבים שוב עד שהנוזל מצטמצם ומסמיך, כ-45 דקות.
מוסיפים את הברוקולי הצלוי, הגזר, תערובת הבצל והשום, מלח, פלפל, פפריקה, אבקת חרדל וקאיין. סוגרים את המכסה ומבשלים עד שהמרק מצטמצם ומסמיך יותר והגזר רך, 20-25 דקות.
מוציאים את הסיר מהטרייגר. מערבבים את הגבינה לתוך המרק עד להמסה.
יוצקים את המרק לקערות ומגישים חם עם עוד גבינה לקישוט.

בתיאבון!!!