מצרכים
בצל יבש - חתוך לקוביות
פלפל אדום או ירוק - חתוך לקוביות
2 מקלות סלרי - חתוך לקוביות
4 שיני שום כתושים
1 כפית פפריקה
1/2 כפית תבלין פלפל קאיין
2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
1 כוס רוטב ברביקיו
1 ק"ג שאריות עוף מעושן מפורק (ללא העצמות)
250 גרם שאריות בשר מעושן מפורק
6 כוסות ציר עוף
300 מ"ל תירס קפוא
1 כוס במיה חתוכה לפרוסות
לרציניים בלבד - להוסיף קצת פלפל חריף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפות חומץ תפוחים
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על חום של 75 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה.
בינתיים – בסיר גדול (שאפשר להכניס לטרייגר) מטגנים את הבצל עם הפלפל והסלרי בשמן תוך כדי ערבוב כ 5-8 דקות. מוסיפים שום כתוש וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
מוסיפים פפריקה, פלפל קאיין, רוטב ווסטרשיר, עגבניות, רוטב ברביקיו. מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות.
מוסיפים עוף, בשר וציר עוף ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ללא המסכה.
מעשנים את התבשיל כחצי שעה, ואז מכסים את הסיר ומעלים את הטמפרטורה ל 150 מעלות ומבשלים כשעה וחצי.
אם נראה שהנזיד מתייבש- אפשר להוסיף עוד ציר עוף. הנזיד אמור להיות קצת סמיך.
לאחר שעה וחצי מוסיפים לסיר אפונה, תירס ובמיה. מערבבים, מכסים בשנית וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה נוספת.
מוציאים את הסיר מהטרייגר ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, וחומץ תפוחים כדי להעצים את הטעמים.
מעבירים לקערות ומגישים.
בתיאבון!!