עוגת גבינה מיוחדת לכבוד שבועות

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

8-12 מנות

שבבי עץ לעישון:

מייפל

מצרכים

2 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
700 גרם גבינת שמנת
1.5 כוסות סוכר
2 כפות תמצית וניל
חבילת בצק עלים (להוציא שעה לפני ההכנה מהמקפיא. לאניני טעם- אפשר להכין בצק עלים לבד, או לקנות במאפיות בוטיק בצק עלים על בסיס חמאה)
1/2 כוס חמאה מומסת
סוכר לפי הצורך
קינמון לפי הצורך

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 180 מעלות, וממתינים עד שהחום יעלה.
משמנים תבנית אפייה מרובעת בגודל בינוני עם החמאה הרכה.
מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את גבינת השמנת עם הסוכר והוניל. ממשיכים לערבב במשך 60-90 שניות.
פותחים את בצק העלים המופשר, חותכים לשני חלקים, ומסדרים שכבה אחת בתחתית התבנית.
מוזגים את תערובת הגבינה על בצק העלים ומשטחים עם ספטולה לשכבה אחידה.
את החלק השני של בצק מסדרים על שכבת הגבינה.
מוזגים על השכבה העליונה של הבצק חצי כוס חמאה מומסת ומורחים במברשת סיליקון את כל הבצק.
לפי הטעם- מפזרים רבע עד חצי כוס של סוכר מעל לעוגה, וקצת קינמון.
שמים בטרייגר כ 45 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב-חום יפה.
מוציאים מהטרייגר ומצננים לפחות 15 דקות לפני ההגשה.
העוגה הזאת טעימה חמה או קרה, זה בכל מקרה טעים מאוד!!

בתיאבון!!