מצרכים
מלח
פלפל
שמן זית
מומלץ - כמה חתיכות של פייקון
1 כוס אורז מלא
1/4 2 כוסות מים
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
הוראות הכנה
מדליקים מראש את הטרייגר על חום של 190 מעלות.
מתבלים ומעסים את העוף במלח ופלפל לפי הטעם מבפנים ומבחוץ.
מחממים שמן זית בתוך סיר ומוסיפים אליו את הבצל. מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הפייקון וממשיכים לטגן.
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עוד שתי דקות.
מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב דקה נוספת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים לסיר 1/4 2 כוסות מים. מחממים על אש גבוהה על שהמים רותחים, ואז מורידים את החום. מבשלים כ 25 דקות עד שהמים נספגים לתוך האורז.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים לתוך האורז.
ממלאים את העוף באורז עד כמה שאפשר וקושרים את הרגליים של העוף עם חוט כדי לסגור את הפתח.
אם נשאר אורז, אז משטחים בתחתית תבנית, ועליו מניחים את העוף. (טיפ – כדאי להוסיף לו עוד קצת נוזלים, לדוגמא- מרק עוף, שלא יתייבש).
שמים את התבנית בתוך הטרייגר ומבשלים את העוף עד שהחום הפנימי בחזה מגיע ל 72 מעלות, ובתוך הירך בערך ל 80 מעלות.
מוציאים מהטרייגר ומגישים.
בתיאבון!!