מתכון למעשנת בשר, טאקו חזה עוף
קושי
3
זמן הכנה
4.5 שעות
בישול במעשנה
30 דקות
מס מנות
4-6
שבבי עץ לעישון
דובדבן
מצרכים
למרינדה:
2 כפות שמן זית
2 כפיות אבקת צ'ילי
כפית פפריקה מעושנת
כפית כמון
כפית צ'ילי גרוס
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
סלסה פיקו דה גאלו:
600 גרם עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
בצל אדום בינוני חתוך לקוביות
1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה
מיץ מלימון ליים אחד
מלח לפי הטעם
גוואקמולי:
2 אבוקדו בשלים
כף לימון ליים סחוט
1/4 כוס בצל אדום קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
מלח לפי הטעם
טורטיות
ולקישוט:
לימון ליים פרוס
פלפל חריף פרוס
כוסברה טרייה קצוצה
רוטב חריף
הוראות הכנה
מכינים את המרינדה: מערבבים את כל המצרכים של המרינדה. שמים את חזה העוף והמרינדה בתבנית, מכסים, ושמים במקרר לפחות 4 שעות.
כשמוכנים להתחיל לבשל מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עם מכסה סגור עד שהחום יעלה.
שמים את חזה העוף על הרשת של הטרייגר וצולים כ 25 דקות עד שהחום הפנימי מגיע ל 74 מעלות. בזמן שהעוף בגריל מכינים את הפיקו דה גאלו והגוואקמולי.
פיקו דה גאלו: מערבבים את כל החומרים בקערה ושמים בצד.
גוואקמולי: מסירים את הקליפה והגרעין, ומועכים את האבוקדו. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים. שמים בצד.
כשהעוף מגיע למידת עשייה רצויה מוציאים את אותו ונותנים לו לנוח כ 5 דקות לפני שפורסים אותו לגודל של אצבעות.
מחלקים את אצבעות העוף לטורטיות, ומוסיפים פיקו וגוואקמולי. מקשטים עם חתיכות פלפל חריף וכוסברה קצוצה. מגישים עם פרוסות לימון ליים.
בתיאבון!!