מתכון למעשנת בשר, קדירת צ’ילי

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

3 שעות

מס מנות:

8 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1/2 ק"ג צ'וריסו מפורק
1/2 ק"ג בשר טחון
2 כפות שמן זית (או שמאלץ)
1 פלפל ירוק - חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס שעועית לבנה מושרית במים למשך הלילה (או מקופסאת שימורים)
1 פחית 400 גרם רכז עגבניות
4-5 עגבניות "עייפות" חתוכות לקוביות
3 כפות אורגנו
3 כפות אבקת צ'ילי
3 כפות כמון
2 עלי דפנה
מלח
מים לפי הצורך (או ציר בקר)

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 75 מעלות.
בסיר בישול שאפשר להכניס גם לטרייגר (כמו סיר הולנדי) מטגנים את הצ’וריסו והבשר הטחון עד להשחמה, מוציאים מהסיר ושמים בצד.
מוסיפים לסיר שמן זית או שמאלץ ומטגנים את הבצל עם הפלפל האדום והירוק. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן כ 10 דקות. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ורכז העגבניות ומערבבים. לאחר 2-3 דקות נוספות מוסיפים את השעועית ומערבבים.
מרתיחים שוב, מנמיכים את האש, ומוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מחזירים לסיר את הבשר. שמים את הסיר בתוך הטרייגר ללא מכסה כחצי שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל 175 ומכסים את הסיר. ניתן להוסיף נוזלים- מים, ציר בקר או אפילו בירה, כדי שהקדירה לא תתייבש.
הצ’ילי מוכן כאשר השעועית רכה מאוד.
מגישים

בתיאבון!!