פאי שוקולד

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

6 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

לקלתית:
200 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר
1 ביצה L
3 כוסות קמח
למילוי:
2 כוסות חלב
2/3 כוס סוכר
3 חלמונים - טרופות
1/4 כפית מלח
2 כפות קקאו
3 כפות גדושות קונפלור
1/2 כפית וניל
להגשה - קצפת

הוראות הכנה

מכינים את הקלתית:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק (לא לעבד יותר מידי, זה פוגע במרקם). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית של הפאי. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
מדליקים את הטרייגר על חום של 200 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטרייגר מתחמם.
אופים את התחתית כ 20 דקות, עד שהבצק זהוב. מוציאים, ומניחים בצד לצינון.
בינתיים- בסיר ביין מארי מבשלים את החלב עם סוכר, חלמונים, מלח, קקאו, וקורנפלור. מבשלים תוך כדי ערבוב כ 10-15 דקות עד שהמילוי נעשה סמיך מוסיפים את הוניל ומערבבים.
מוזגים את המילוי מעל לתחתית, ושמים במקרר ללילה.
מוציאים את הפאי מהמקרר, מוסיפים קצפת ומגישים.

בתיאבון!!