מתכון למעשנת בשר, סטייק סינטה בקפה וקקאו

קושי:

2/5

זמן הכנה:

2 דקות

זמן בישול במעשנה:

50 דקות

מס מנות:

2 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

1/2 כוס ראב קפה
2 פרוסות סטייק סינטה בעובי 4-6 ס"מ
1/8 כוס אבקת קקאו

הוראות הכנה

מערבבים את תערובת הקפה עם אבקת קקאו.
מתבלים בעדינות את הסטייקים מכל הכיוונים (את שאריות הראב אפשר לשמור לשימוש עתידי).
מדליקים את הטרייגר על חום של 85 מעלות.
מעשנים את הסטייקים כ 40 דקות.
מוציאים את הסטייקים כשהחום הפנימי שלהם מגיע ל 40-43 מעלות.
נותנים להם לנוח על קרש חיתוך ובינתיים מעלים את החום של הטרייגר ל 260 מעלות.
ממתינים כ 10-15 דקות עד שהטרייגר מתחמם, והרשתות חמות מאוד.
מחזירים את הסטייקים לטרייגר וצולים כ 4 דקות על כל צד, עד שהחום הפנימי מגיע ל 57 עבור מידת עשייה מדיום.
מוציאים את הסטייקים, נותנים להם לנוח כ 2 דקות, ומגישים.

בתיאבון!!