בריסקט עסיסי

קושי:

4/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

7 שעות

מס מנות:

8

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

5-6 ק"ג נתח בריסקט
1/4 כוס תיבול הבית של טרייגר גריל
2 כפות קפה טחון

הוראות הכנה

מחממים מראש את הטרייגר על חום של 105 מעלות.
מקצבים את הבריסקט, כדי שתהיה לו צורה יפה ומעוגלת, ומשאירים עובי של בערך 0.5 ס"מ שומן רך. מורחים על הבשר בנדיבות את תערובת התבלינים והקפה, ומעסים.
מחדירים מד חום לבשר לתוך החלק העבה ביותר של החזה. מניחים את החזה ישירות על משטחי הגריל, כשהצד השומן כלפי מטה. סוגרים את הדלת ומעשנים עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 70-72 מעלות, כ-5 שעות.
מסירים את החזה מהגריל ועוטפים אותו בשכבה של נייר קצבים, ומעליה שכבה של נייר אלומיניום. מחזירים לגריל ומחדירים מחדש את המד חום. סוגרים את המכסה ומבשלים עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-91-92 מעלות (עד שהבשר רך), עוד שעתיים וחצי עד שלוש שעות.
מוציאים את החזה מהגריל ושמים בצידנית למנוחה כחצי שעה.
פורסים נגד הסיבים ומגישים.

בתיאבון!!!