מצרכים
1/2 כוס חמאה רכב
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אבקת סוכר
2 כפות קקאו
הוראות הכנה
מוציאים את הגלידה מהפריזר וממתינים כ 5 דקות עד להתרככות.
מוציאים את הגלידה מקופסא עם כף, ומסדרים בתבנית בערך בגודל 23ס"מ * 33ס"מ. בעזרת מרית משטחים את הגלידה כדי שהשכבה תהיה אחידה, ומחזירים לפריזר.
לאחר בערך שעה-שעתיים מוציאים את הגלידה מהפריזר, וחורצים עיגולים עם חרצן של עוגיות. מסדרים את העיגולים בקופסא עם מכסה, ושוב מחזירים לפריזר.
מדליקים את הטרייגר על חום של 120 מעלות.
שמים את החמאה הרכה בקרעת מיקסר ומקציפים. תוך כדי הקצפה מוסיפים סוכר ותמצית וניל. מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הקמח, ואז סודה לשתייה וקקאו. ממשיכים לערבב לאט עד שנהיה בצק אחיד.
לשים את הבצק, ומגלגלים אותו לצורת נקניק בערך באותו הקוטר של חרצן העוגיות שהשתמשנו בו ליצירת עיגולי הגלידה.
בעזרת סכין פורסים פרוסות עגולות בעובי של בערך 4 ס"מ, ומסדרים אותם על תבנית אפייה מרופדת עם נייר אפייה.
שמים את התבנית בתוך הטרייגר בערך 20-25, עד שהעוגיות מתייצבות.
מוציאים את התבנית מהטרייגר ונותנים לעוגיות להצטנן.
כשהעוגיות מצוננות לחלוטין וקלות להרמה, מרכיבים את הסנדוויצ'ים- עוגיה-גלידה-עוגיה.
מגישים מיד, או מחזירים לקופסא אטומה בפריזר.
בתיאבון!!