מתכון למעשנת בשר קורנדוג, נקניקיות בציפוי פריך

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

35 דקות

מס מנות:

4

שבבי עץ לעישון:

מיסקיט

מצרכים

6 נקניקיות בקר גדולות
1 כוס קמח תירס גס
1 כוס קמח
1 כף אבקת סודה
1/2 כפית מלח
1 כוס תחליף חלב
1 ביצה
שמן לפי הצורך
מומלץ להגיש עם חרדל, קטשופ או מיונז

הוראות הכנה

מחממים מראש את הטרייגר על חום של 75 מעלות.
לטעם עישון חזק יותר, ניתן להשתמש בפונקציית סופר-סמוק, אם למכשיר שלכם אפשרות זאת.
מעשנים את הנקניקיות כחצי שעה.
מכינים את הבלילה: בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמח תירס גס, קמח, אבקת סודה ומלח. מוסיפים ביצה ותחליף חלב ומערבבים. כדי לקבל תערובת דלילה יותר, ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס תחליף חלב או מים.
טיפ: לציפוי מהיר וקל- כדאי למזוג את הבלילה לתוך כוס גבוהה.
ממלאים מחבת גדולה בהרבה שמן, לטיגון עמוק, ומחממים עד שהוא מתחיל לבעבע.
בינתיים שמים שיפוד לאורך כל נקניקיה.
טובלים כל נקניקיה בתוך הבלילה עד לציפוי מלא ואחיד.
מכניסים את הנקניקיות למחבת לטיגון – עם מרחק בניהן שלא יידבקו אחת לשנייה.
מוציאים כשהציפוי מקבל גוון חום-זהוב, ומגישים חם עם חרדל.

בתיאבון!!