מצרכים
2 פרוסות עבות של סטייק ורד הצלע, כל פרוסה במשקל 1 ק"ג
תערובת תבלינים לבקר של טרייגר
מלח גס
צרור פטרוזיליה טרייה - לקצוץ דק
2 כפות נענע קצוץ דק
כף לימון כבוש קצוץ דק
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון סחוט אחד
מלח ולפל לפי הטעם
הוראות הכנה
מתבלים את הבשר בנדיבות מכל הכיוונים עם תערובת התבלינים והמלח. מדליקים את הטרייגר על 105 מעלות וממתינים עד שהטמפרטורה תעלה. מניחים את הסטייקים על הרשת ומבשלים כ 45 דקות עד שהטמפרטורה הפנימית שלהם מגיעה ל 46 מעלות. מסירים את הסטייקים מהטרייגר ונותנים להם לנוח על קרש חיתוך מעץ כ 10 דקות. בינתיים מעלים את החום של הטרייגר ל 230-250 מעלות. לאחר שהחום עולה ומתייצב, והרשתות חמות מחזירים את הסטייקים לטרייגר וצורבים משני הצדדים כ 5-7 דקות על כל צד עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 54 מעלות למידת עשייה של מדיום-רייר, או 56 מעלות למדיום.
מסירים מהאש, נותנים לו לנוח דקה ומגישים עם גרמולטה.
לרוטב גרמולטה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם.
בתיאבון!!
* זמני הבישול עשויים להשתנות על פי גודל הנתח ומידת השיוש שלו.