מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – פילה מיניון באש עצים

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעה

מס מנות:

2-4 סועדים

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

2 נתחי פילה מיניון כל אחד 200 גרם
כף מלח גס
כף פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח עד שהאש תדלק.

​מוציאים את הבשר מהמקרר ומייבשים בעזרת מגבת נייר. מורחים בנדיבות את המלח והפלפל על הבשר מכל הכיוונים. מכניסים את הבשר לטרייגר לחצי שעה עד שעה. לא לתת לחום הפנימי של הבשר לעבור את ה 50 מעלות.

מוציאים את הבשר ומניחים על קשר חיתוך. בינתיים מכוונים את הטמפרטורה של הטרייגר לחום גבוה וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה. כדאי למתין 10 דקות נוספות לאחר הגעה לחום גבוה כדי שהרשת תתחמם.

לאחר שהגריל התחמם מכניסים את הסטייקים לטרייגר קרוב לקצה כדי שיקבל את החום המירבי, סוגרים את המכסה וצולים 3-4 דקות על כל צד, עד לחום 58 מעלות.

​מסירים את הסטייקים מהאש ומניחים על כלי הגשה. מניחים לבשר לנוח כ 5 דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לנוזלים להספג חזרה לתוך הבשר.

​בתיאבון!!!