אצבעות דג מטוגנות בטרייגר

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

4-6

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

שמן זית
בערך 700 גרם פילה הליבוט
0.5 כוס קמח
1.5 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 ביצים
1.5 כוסות פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה יבשה קצוצה
2 כפות שמיר יבש קצוץ
להגשה: צ'יפס

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 260 מעלות. שמים בטרייגר מחבת ברזל יצוק עם הרבה שמן זית, וממתינים 15 דקות עד שהחום יעלה והמחבת תתחמם.
שוטפים את הדג, מנגבים עם מגבת נייר, וחותכים לרצועות בעובי של 2.5 ס”מ.
מערבבים קמח עם מלח ופלפל בקערה אחת.
בקערה שנייה טורפים 2 ביצים.
בקערה שלישית מערבבים פירורי לחם עם פטרוזיליה ושמיר.
טובלים כל אחד מרצועות הדגים בקמח, ואז בביצים ולבסוף בפירורי הלחם.
מטגנים את האצבעות במחבת ברזל יצוק בתוך הטרייגר, כ 3-4 דקות, עד לחום פנימי של 60 מעלות.
מגישים מיד עם צ’יפס

בתיאבון!!