מצרכים
צנצנת שום קלוף
שמן זית
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על חום של 110 מעלות.
שמים את השום הקלוף בסיר או קערה שאפשר לחמם.
מוזגים שמן זית לתוך הקערה עד שכל השום מכוסה.
שמים את הקערה בתוך הטרייגר בערך שעה, עד שהשום רך מאוד מאוד.
נותנים לשום להתקרר ואז מחלקים לצנצנות.
שום קונפי נשמר במקרר שבועיים ויותר, ניתן גם להקפיא.
שימו לב: לאחר שמעבירים לקירור השמן עלול להייצב ולהפוך למוצק. זה תהליך טבעי לגמרי שלא משפיע על האיכות של הקונפי שלכם. כדי שהשמן יחזור להיות נוזלי פשט מחממים את הצנצנת (ללא כיסוי) במיקרוגל 30-40 שניות.