מצרכים
3 ראשי שום- קלופים ונקיים
1/2 1 כוסות שמן זית
1 כפית סוכר
1 כף שטוחה של מלח
2 כפיות שמרים יבשים
3/4 3 כוסות קמח מנופה
6 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים
2 כוסות פטריות חתוכות
גבינת ברי
טימין
1/4 כוס קמח סמולינה
הוראות הכנה
מכינים את הקונפי:
מדליקים את הטרייגר על חום של 120 מעלות וממתינים כ 10 דקות עד שהטרייגר נדלק והחום עולה.
שמים את שיני השום בתוך סיר קטן ומכסים בשמן זית. שמים את הסיר בטרייגר בערך שעתיים עד ששיני השום מתרככים מאוד. מצננים ומעבירים את השום עם השמן לתוך צנצנת לאחסון.
מכינים את הבצק:
שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה, ולשים במשך 10 דקות במהירות איטית.
את כדור הבצק שמתקבל מורחים בשמן זית מכל הכיוונים, שמים בקערה, מכסים ומניחים להתפחה בין שעה ל 24 שעות.
לשים שוב את הבצק על משטח מקומח ומחלקים ל 4 כדורים שווים. מכסים שוב במגבת ומתפיחים חצי שעה נוספת.
ועכשיו מכינים את הפיצה:
אם יש לכם טאבון של טרייגר- זה הזמן להרכיב אותו.
אם אין לכם- עדיין אפשר להכין פיצה נהדרת באש עצים – מומלץ להשתמש באבן שמוט, אך ניתן גם לשים את הבצק על נייר אפייה ישר על הרשת.
מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות, וממתינים 10-15 דקות עד שהחום עולה.
בינתיים – מטגנים את הפטריות במחבת עם 1/4 כוס מהשמן קונפי עד שהפטריות נעשות רכות וחומות.
מותחים או מרדדים את כדורי הבצק לצורת צלחת שטוחה ודקה.
גוזרים נייר אפייה לגודל של הפיצה. מפזרים על חתיכת נייר האפייה קמח סמולינה, ומניחים מעליו את הבצק.
מפזרים על הבצק פטריות ושום, מוסיפים חתיכות של גבינת ברי ומתבלים עם טימין.
בעזרת כף פיצה מחליקים את הפיצה לתוך הטאבון (או על רשת הטרייגר) יחד עם הנייר.
אופים בטאבון כ 5-10 דקות, (או בטרייגר כ 15 דקות) או עד שבצק הפיצה נהיה חום וקריספי, והגבינה נמסה.
מוציאים ומגישים.
בתיאבון!!