מצרכים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס חמאה
קורט מלח
2 כפיות קינמון
1/2 כפית תמצית שקדים
5 כוסות שיבולת שועל
1 כוס גרעיני חמניות קלופים
1 כוס תערובת אגוזים קלויים לבחירה (אפשר להשתמש בפקאן, מלך, קשיו, שקדים וכו')
2 כוסות פירות יבשים שאוהבים - אופציונלי
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על חום של 150 מעלות.
מחממים בסיר קטן את הדבש עם הסוכר, החמאה והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ונותנים לסיר לבעבע 5-8 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. מסירים מהאש, מוסיפים וניל, קינמון ותמצית שקדים, ומערבבים.
משמנים תבנית אפייה שטוחה.
שוברים את האגוזים, ומערבבים אותם בקערה גדולה עם שיבולת שועל, גרעיני חמנייה ונבט חיטה. מעל התערובת מוזגים את הסירופ מהסיר הקטן ומערבבים.
מסדרים את העיסה בתבנית האפייה בשכבה אחידה, ומהדקים אותה לתבנית.
מכניסים את התבנית לטרייגר ואופים במשך כשעה, עד לקבלת צבע חום-זהוב.
בינתיים, אם הפירות היבשים גדולים מידי לטעמכם, אפשר לקצוץ אותם לגודל הרצוי.
מוציאים את התבנית מהטרייגר, מצננים היטב, ושוברים את הגרנולה לתוך קערה.
בשלב זה אפשר להוסיף את הפירות היבשים.
מאחסנים בצנצנת.
בתיאבון!!