מצרכים
1/2 כוס שמן זית (לפחות)
2 ראשי חסה שטופים חצויים
1 כוס קרוטונים
1/2 כוס שבבי פרמזן
6 פילה אנשובי כבושים (אופציונלי)
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 חלמוני ביצה
2 כפות מיץ לימון סחוט
1 כפית חרדל דיזון
1/2 כוס שמן
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
הוראות הכנה
לרוטב: מניחים את האנשובי והשום הכתוש על קרש חיתוך. מפזרים מעט מלח ובעזרת מזלג מועכים לעיסה. מניחים את העיסה בקערה בינונית ומוסיפים אליה את החלמונים, מיץ הלימון והחרדל. טורפים היטב עד לאיחוד. מטפטפים את השמן לתוך הקערה תוך טריפה מתמדת עד שהרוטב נהיה סמיך ומבריק. מקפלים לתוכו גבינת הפרמזן וטועמים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. ניתן להכין את הרוטב עד יום אחד לפני ההגשה.
כשמוכנים לבשל, מחממים מראש את הטרייגר על חום של 205 מעלות.
מברישים את הצדדים החתוכים של הלימונים בשמן זית. מניחים את הלימונים החתוכים כלפי מטה וצולים על הגריל במשך כ-2 עד 3 דקות, או עד שהם חרוכים קלות.
מברישים את הצד החתוך של חסה בשמן זית. מניחים עם הצד החתוך כלפי מטה וצולים על הגריל כדקה אחת, או עד שהחסה חרוכה קלות אך לא נובלת. מוציאים את החסה, קוצצים בזהירות לחתיכות בגודל ביס לשמים בקערה. מוסיפים לחסה את הקרוטונים, שבבי הפרמזן ומתבלים עם הרוטב המוכן.
בתיאבון!!!