מצרכים
1 ק"ג נתח פלנק סטייק (חלק מהפלדה)
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
2 כפות סוכר חום
2 כפיות מלח
כפית זרעי שומר
כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 שיני שום כתושות
5 פלפלים בצבע אדום וצהוב
1/4 כוס שמן זית
מלח גס
בצל פרוס דק
2 שומר פרוס דק
1/4 כפית צ'ילי גרוס
2 כפות צלפים שטופים ומסוננים
2 כפות חומץ בן יין
1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
הוראות הכנה
מכינים את המינדה: מערבבים בקערה שמן זית, חומץ בן יין, סוכר חום, מלח, זרעי שומר, פפריקה, פלפל שחור גרוס ושיני שום כתושות. מוסיפים את הבשר, מכסים ומניחים במקרר לשעה עד 8 שעות. ממוציאים מהמקרר כשעה לפני הבישול.
מדליקים את הטרייגר על 250 מעלות וממתינים כ 15 דקות עד שהחום יעלה.
מסדרים שכבת נייר אפייה בתוך תבנית שטוחה.
שמים את הפלפלים השלמים בקערה. מוזגים עליהם כף שמן זית ומעט מלח ומערבבים. מניחים את הפלפלים על נייר האפייה שבתוך התבנית. מכניסים את התבנית לתוך הטרייגר וצולים את הפלפלים כ 15 דקות עד שהם מתרככים. מוציאים אותם ושמים את הפלפלים בקערה גדולה. מכסים את הקערה וממתינים כ 10 דקות. לאחר צינון קל חותכים את הפלפלים- מסירים את הליבה והזרעים, חותכים לרצועות ומניחים בצד.
מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים שומר ובצל כ 10 דקות עד לריכוך. מוסיפים שום כתוש, צ'ילי גרוס וחצי כפית מלח וממשיכים להקפיץ לדקה נוספת. מוסיפים את הצלפים והחומץ. מצמצמים את החומץ כדקה. מסירים מהאש ומוסיפים את הפלפלים.
בינתיים מכינים את הסטייק: מוציאים אותו מהמרינדה ומייבשים עם נייר מגבת. מניחים אותו על הטרייגר שכבר מחומם בטמפרטורה 250 מעלות. צורבים כ 10 דקות על כל צד. הסטייק יגיע למידת עשיה מדיום כאשר החום הפנימי שלו יהיה 58 מעלות.
מסירים את הסטייק מהאש ונותנים לו לנוח כ 10 דקות לפני שפורסים.
מגישים עם הפפרונטה.
בתיאבון!!