מצרכים
1/2 בצל אדום פרוס דק
6 כפות מיץ לימון ליים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר קנים
1 כף שמן זית
1/2 בצל אדום קצוץ
1/2 ק"ג בשר טלה/כבש טחון
1/2 ק"ג חזה בקר טחון
3 כפות נענע טרייה קצוצה
2 כפות שמיר טרי קצוץ
3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
1.5 כפיות כמון
1 כף כוסברה טרייה קצוצה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 עגבנייה פרוסה
1 מלפפון פרוס
חסה
6 לחמניות המבורגר
הוראות הכנה
להכנת הבצל החמוץ:
שמים את הבצל, מיץ הלימון, המלח והסוכר בקערה. מערבבים, מכסים ונותנים לבצל לנוח כשעתיים בטמפרטורת החדר כדי שהבצלים יתרככו. אחרי שעתיים מאחסנים במקרר עד לשימוש.
להכנת ההמבורגר:
מחממים את השמן במחבת קטנה על חום בינוני ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מסירים מהאש ושמים בצד שיתקרר.
בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, עשבי התיבול הקצוצים, השום, הבצל המטוגן והתבלינים. חשוב לערבב עם הידיים, ולא לעסות יותר מידי את הבשר כדי שישאר יחסית אוורירי.
מחלקים ל 6 כדורים ומועכים בעדינות לצורה של המבורגר. אפשר בשלב הזה לסדר את ההמבורגרים בתבנית, לכסות ולאחסן במקרר לשימוש מאוחר יותר.
כשמוכנים להכין את ההמבורגרים מדליקים את הטרייגר לחום של 230-250 מעלות וממתינים שיתחמם. אחרי שהרשתות התחממו היטב שמים את ההמבורגרים על הרשת כ 2-3 דקות על כל צד עבור מידת עשייה מדיום-רייר.
מרכיבים את ההמבורגרים בתוך לחמניות עם הבצל החמוץ, חסה, עגבנייה ומלפפון. ניתן להוסיף קטשופ, מיונז או חרדל לפי הטעם.
בתיאבון!!