מתכון למעשנת בשר, צלעות טלה ברוזמרין

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

15 דקות

מס מנות:

6-8 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

2 ק"ג צלעות טלה
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס בצל קצוץ
2 שיני שום כתוש
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
כף רוזמרין טרי קצוץ
2 כפיות חרדל דיז'ון
כפית רוטב ווסטרשייר
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל והשום בכף אחת של שמן זית במחבת קטנה עד שהבצל נהיה קצת שקוף, אך עוד לא מתחיל להשחים. מעבירים למעבד מזון. מוסיפים רוטב סויה, חומץ, רוזמרין, חרדל ורוטב ווסטרשייר ומפעילים את המעבד. מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם. בזמן שהמעבד עובד מוסיפים שמן זית באיטיות עד לאמולסיה. אם הרוטב יצא לכם סמיך מידי אפשר להוסיף כף מים.
מדליקים את הטרייגר לחום של 230 מעלות וממתינים עד שהטמפרטורה תעלה.
מורחים על הצלעות הטלה שמן זית, מלח ופלפל. צורבים אותם על רשת הטרייגר כ 4-6 דקות מכל צד, עד שהחום הפנימי מגיע ל 57 מעלות לקבלת מידת עשייה מדיום-רייר. מגישים עם רוטב הרוזמרין.

בתיאבון!!
* זמני הבישול עשויים להשתנות על פי גודל הנתח ומידת השיוש שלו.