מצרכים
1.5 ק"ג שוק טלה, ללא העצם חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
1/2 כף מלח גס
2 כפיות פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן זית
1/2 כף מלח גס
2 כפיות פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מיץ לימון
כף גרידת לימון
כפית כמון
2 כפות נענע טרייה קצוצה
כף גרידת לימון
כפית כמון
2 כפות נענע טרייה קצוצה
1/2 כף כוסברה טריה קצוצה
2 בצלים אדומים חתוכים ל 8
15 משמשים יבשים
שיפודים גמישים
2 בצלים אדומים חתוכים ל 8
15 משמשים יבשים
שיפודים גמישים
הוראות הכנה
מכינים את המשמשים- משרים את המשמשים בקערת מים עם מכסה למשך כמה שעות לפחות. מסננים את המים.
בינתיים מערבבים בקערה נפרדת מערבבים שמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון, גרידת לימון, כמון, נענע וכוסברה. מוסיפים את קוביות הטלה, מערבבים היטב. מכסים, ומעבירים למקרר ללילה למרינדה יבשה.
מדליקים את הטרייגר על חום של 205 מעלות, וממתינים עם מכסה סגור כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה.
בינתיים מוציאים את הטלה מהמקרר ומשחילים על השיפודים חתיכות של טלה, בצל ומשמש לסירוגין.
שמים את השיפודים בתוך הטרייגר במשך כ 8 דקות, עד שהבצל מתחיל להשחים, והטמפרטורה הפנימית של הטלה מגיע לרמה הרצויה.
מוציאים מהטרייגר ומגישים עם פתיתים, קוסקוס או אורז.
בתיאבון!!!
*זמני הבישול תלויים בגודל הנתח ובמידת השיוש שלו