המבורגר פליאוליתי

קושי:

1/5

זמן הכנה:

15 דקה

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

4 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

לרוטב איולי:
1 כף שמן זית
2 בצל יבש חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 כפית אבקת חרדל
1 ביצה
1/2 כפית מלח
מיץ סחוט מחצי לימון
1/4 כפית פפריקה
1 כפית טבסקו
1/4 כוס שמן אבוקדו
1 כוס שמן זית
להמבורגר:
1 ק"ג בשר טחון + 200 גרם שומן כבש
מלח ופלפל
להגשה:
עלי חסה גדולים שטופים
2 אבוקדו חתוכים לפרוסות
בצל אדום פרוס דק

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 190 מעלות. ממתינים כ 10 דקות עד שהחום של הטרייגר עולה.
מחממים כף שמן זית במחבת ומוסיפים קוביות בצל להשחמה תוך כדי ערבוב.
שמים במעבד מזון: שיני שום כתושות, אבקת חרדל, ביצה, מלח, מיץ לימון, פפריקה, וטבסקו. מפעילים עד שמקבלים תערובת אחידה.
תוך כדי שמעבד המזון פועל, מזליפים לתוכו באיטיות שמן אבוקדו ושמן זית, ונותנים לו להמשיך לפעול עוד כחצי דקה. מה שמתקבל צריך להיות במרקם של מיונז.
מתבלים את הבשר הטחון עם מלח ופלפל ומעסים תוך כדי ערבוב. מחלקים ל 6 כדורים ומעצבים אותם לצורה של המבורגר.
שמים את ההמבורגר על רשת הטרייגר וצורבים כ 4 דקות על כל צד, עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 60 מעלות.
מוציאים ומרכיבים את ההמבורגר הפליאוליתי:
מסדרים המבורגר אחד על עלה חסה פתוח, מעליו קצת רוטב איולי, פרוסות אבוקדו ובצל. סוגרים עם עוד עלה חסה.
ומגישים

בתיאבון!!!