מצרכים
דג ורודון שלם, לאחר ניקוי, שטיפה וייבוש במגבת נייר
2 כפות שמן זית
חצי כף מלח גס
חצי כפית פלפל שחור
1/4 כוס חמאה מומסת
1/4 כוס חריסה
צרור עלי גרגיר הנחלים
פלפל חריף
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות עלי נענע קצוצים
כפית סוכר חום
1/4 כפית רוטב דגים
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את החמאה והחריסה. מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות וממתינים עד שהטמפרטורה תעלה.
מניחים את הדג על חתיכה של נייר ברביקיו. מורחים על הדג שמן זית ואת תערובת החמאה והחריסה ומתבלים במלח ופלפל. שמים את הדג עם הנייר על רשת הטרייגר. צולים כ 15-20 דקות.
בינתיים מכינים את הסלט: מערבבים בקערה קטנה את מיץ הלימון עם סוכר חום, רוטב דגים, מלח ופלפל. תוך כדי הערבוב מוסיפים בזליפה איטית את שמן הזית. בקערה בינונית מערבבים את גרגיר הנחלים עם הפלפל החריף, הבצל הירוק, הכוסברה והנענע. בינתיים לא מתבלים את הסלט, אלא מניחים בצד את שתי הקערות ומתבלים בדיוק לפני ההגשה.
חוזרים אל הדג- הופכים אותו ומורחים שוב על הצד העליון עוד חריסה וחמאה. ממשיכים לצלות את הדג עוד 15-20 דקות, עד שהטמפרטורה הפנימית שלו מגיעה ל 62 מעלות.
מסירים את הדג מהטרייגר ומניחים בצלחת הגשה. מתבלים את הסלט ומגישים.
בתיאבון!!
* זמני הבישול עשויים להשתנות על פי גודל הנתח ומידת השיוש שלו.