מתכון למעשנת בשר, מתכוני סלטים – סלט סטייק

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

איירון סטייק- צלי כתף (מס' 5)
תערובת תבלינים של טרייגר לבקר
200 גר' עלי רוקט
200 גר' עלי תרד
1/4 כוס עגבניות שרי חצויות
1/2 בצל אדום קצוץ
2 כפות חומץ בלסמי
4 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מכוונים את הטרייגר לחום הכי גבוה וממתינים כ 15 דקות עד שהחום יעלה והרשתות יתחממו.
מסירים את רקמת החיבור בצבע כסף העוטפת את הנתח, ומתבלים בנדיבות בתערובת התבלינים לבקר. כשהגריל מתחמם מניחים את הסטייק על הרשת וצורבים במשך כ 15 דקות על צד אחד, ועוד 10 דקות על הצד השני. הסטייק יהיה מוכן כשהחום הפנימי שלו יגיע ל 54 מעלות.
מסירים את הסטייק מהטרייגר ומניחים אותו למנוחה על קרש חיתוך כ 10 דקות.
בינתיים מכינים את הסלט: שמים את עלי הקורט והתרד בקערה גדולה ומוסיפים את העגבניות והבצל. מתבלים עם חומץ בלסמי ושמן זית ומערבבים.
מסדרים את הסלט על צלחת הגשה רחבה ומעליה פרוסות של הסטייק. מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס ומגישים.
בתיאבון!!