מתכון למעשנת בשר, סטייק טומהוק

קושי:

1/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעה

מס מנות:

3 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

3 נתחי טומהוק גדולים ועבים
3 כפות מלח גס
3 כפות פלפל שחור גס
1.5 כפות פפריקה
3/4 כף שום גבישי
3/4 כף אבקת בצל
3/4 כף סוכר חום
1.5 כפיות אבקת חרדל
1/4 כפית פלפל קאיין

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 85 מעלות. אם יש לגריל שלכם אופציה של סופר-סמוק, אפשר להפעיל אותה.
מערבבים את כל רכיבי הראב בקערה.
מתבלים את הבשר בנדיבות מכל הכיוונים.
מעשנים את הסטייקים כ 45-60 דקות, עד לטמפרטורה פנימית של 48 מעלות מקסימום.
מוציאים את הסטייקים, ומעלים את החום של הטרייגר ל 230 מעלות.
לאחר כ 15 דקות, כאשר הטרייגר הספיק להתחמם כראוי, מחזירים את הסטייקים לטרייגר, וצורבים כ 7 דקות מכל צד, עד לטמפרטורה פנימית של 56 מעלות למידת עשייה מדיום.
מוציאים את הסטייקים, נותנים להם לנוח כ 5 דקות ומגישים.

בתיאבון!!