מתכון למעשנה, המבורגר צימחוני

קושי:

2/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

6-8- מנות

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

3/4 כוס עדשים ירוקות
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
כף פשתן טחון
3/4 כוס פירורי לחם
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כוס אגוזי מלך קלויים
להגשה: חסה, עגבנייה, קטשופ, לחמניות המבורגר

הוראות הכנה

מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את העדשים ומבשלים כ 15 דקות. מסננים, ומניחים בינתיים בצד.
במקביל- בקערה קטנה שמים את הפשתן הטחון עם 4 כפות מים, ונותנים לזה לשבת 5 דקות.
במקביל- מטגנים את הבצל במחבת עד עם שמן כ 4-6 דקות, ומערבבים מידי פעם. מוסיפים שום כתוש, מלח ופלפל, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד 30-60 שניות.
את העדשים, הפשתן, הבצל המטוגן ושאר המרכיבים שמים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד לתערובת אחידה וחלקה. אם זה יוצא יבש מידי אפשר להוסיף כמה כפות מים.
מכינים מהתערובת כ 4-6 המבורגרים, ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית. שמים במקרר לפחות חצי שעה (או ללילה).
מדליקים את הטרייגר על חום של 220 מעלות, וממתינים שהחום יעלה.
שמים את ההמבורגרים על הרשת וצולים עותם כ 4-5 דקות על כל צד.
מוציאים ומגישים בלחמנייה עם חסה, עגבנייה וקטשופ.
בתיאבון!!!