מצרכים
1.5 כוסות חומוס מקופסאת שימורים
1/3 כוס טחינה
1 כף שום כתוש
2 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
4 כפות מיץ לימון
1 חציל חתוך לפרוסות
1 קישוא חתוך לפרוסות
1 דלעת או דלורית חתוכה לפרוסות
2 פטריות פורטבלו גדולות
שמן זית לפי הצורך
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס גבינת ריקוטה
מיץ סחוט מלימון אחד
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
לחמניות
עגבניות פרוסות
צרור בזיליקום טרי
הוראות הכנה
מדליקים מראש את הטרייגר על חום של 80 מעלות וממתינים כ 10 דקות עד שהחום בטרייגר עולה. אפשר להדליק סופר סמוק לקבלת טעם מעושן יותר.
מסננים את החומוס מהנוזלים ומסדרים אותם בשכבה אחת בתבנית. מכניסים את החומוס לטרייגר כ 20 דקות עד לקבלת טעם העישון הרצוי.
מוציאים את החומוס מהטרייגר ומעלים את החום של הטרייגר ל 260 מעלות. ממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה.
בינתיים שמים את החומוס במעבד מזון יחד עם שאר המצרכים ומפעילים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מעבירים לקערת הגשה.
משמנים בנדיבות את הירקות לגריל בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ושמים על הרשת של הטרייגר. צורבים כ 20-25 דקות.
בינתיים מערבבים את כל המצרכים של ממרח הריקוטה בקערה.
מוציאים את הירקות מהטרייגר ומרכיבים את הסנדוויצ'ים:
פורסים את הלחמניות. על צד אחד מורחים את החומוס המעושן. בצד השני מורחים את הריקוטה. מסדרים את הירקות בשכבות יחד עם העגבניות ומגישים.
בתיאבון!!