מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – פשטידת רועים בבירת גינס

קושי

2

זמן הכנה

60 דקות

בישול במעשנה

שעה

מס מנות

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון

היקורי

מצרכים

1/2 ק"ג בשר טחון כבש או בקר
4 שיני שום כטושות
בצל קצוץ
1/2 1 כוס רסק עגבניות

4 כוסות אפונה וגזר קפואים מאריזה
2 כפות רוטב וורצ'סטר
כפית תימין
6 תפוחי אדמה

כוס קרם קוקוס
מלח ופלפל לפי טעם
כוס בירה גינס

הוראות הכנה

​מלאו סיר גדול במים והביאו אותם לרתיחה. הכניסו תפוחי אדמה קלופים לתוך הסיר ובשלו על אש בינונית עד להתרככות, בערך 15-20 דקות.
חממו מחבת לחום בינוני-גבוה. הקפיצו את הבצל והשום עד להזהבה. הוסיפו את הבשר ובשלו תוך כדי עירבוב בעזרת מזלג או כף מעץ, עד לקבלת גוון חום. נקזו את הנוזלים מלבד כ-2 כפות.

הוסיפו את רסק העגבניות והירקות. בשלו 4-5 דקות תוך כדי ערבוב. הוסיפו בירה, רוטב וורצ'ססטר, תימין, מלח ופלפל וערבבו. הביאו לרתיחה ובשלו על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לצימצום הנוזלים והסמכת התערובת (בערך 15 דקות).

הדליקו את הטרייגר על 175 מעלות. סגרו את המכסה למשך 10-15 דקות.
בינתיים הסירו את תפוחי האדמה מהאש וסננו את הנוזלים. מעכו אותם והוסיפו את קרם הקוקוס ומלח ופלפל לפי הטעם.

כשהבשר מוכן פזרו אותו בשכבה אחידה בתוך תבנית. פזרו שכבה אחידה של הפירה על גבי תערובת הבשר בעזרת מרית. אפו את הפשטידה בטרייגר למשך 35-45 דקות, עד להשחמת פסגות הפירה.
אם רוצים, ניתן לפזר את הפטרוזיליה מלמעלה. תנו לפשטידה להתקרר מעט לפני ההגשה.

בתיאבון!!!

מוצרים קשורים