גירוס בפיתה במעשנת בשר
קושי
2
זמן הכנה
15 דקות
בישול במעשנה
שעה
מס מנות
6-8
שבבי עץ לעישון
היקורי
מצרכים
1 בצל קלוף ופרוס
0.5 ק"ג בשר טחון
0.5 ק"ג כבש טחון
כף אורגנו
כף זעתר
כף פפפריקה
כפית טימין
0.5 כפית כמון
0.5 כפית אבקת שום
0.5 כפית מלח
0.5 כפית פלפל
להגשה:
פיתות
טחינה
הוראות הכנה
לוקחים תבנית ללחם ומשמנים אותה. כמו כן, לוקחים קופסת שימורים כבדה, עוטפים בנייר כסף ושמים בצד.
שמים את השום והבצל במעבד מזון ומפעילים עד שהכל טחון דק. מוצאים ממעבד המזון ושמים במסננת כ 10 דקות. מידי פעם לוחצים על העיסה כדי לסנן ולהוציא את כל הנוזלים.
שמים את הבשר הטחון במעבד המזון עם התבלינים ומפעילים בפולסים. מוסיפים את השום והבצל ומפעילים שוב עד שהכל נהיה עיסה אחידה.
לוקחים את העיסה ושמים אותה בתבנית הלחם. לוחצים את הבשר לתבנית.
(אם רוצים אפשר בשלב הזה לעצור, לכסות, ולשים במקרר ללילה.)
מדליקים את הטרייגר על חום של 160 מעלות.
שמים בטרייגר כלי נוסף של מים, כדי לאפשר למים להתאדות ולהוסיף עוד לחות.
שמים את תבנית הלחם בתוך הטרייגר, בערך 60-75 דקות, עד שהחום הפנימי מגיע ל 74 מעלות.
מוציאים את התבנית מהטרייגר ושמים על השיש. מעל לבשר שמים את קופסת השימורים המצופה בנייר כסף, כדי להדק טוב טוב את הבשר. ממתינים כ 15-20 דקות.
מוציאים את הבשר מהתבנית ופורסים אותו דק בעזרת סכין משוננת.
מרכיבים את המנה עם הפיתות והטחינה, ומגישים.
בתיאבון!!