סטייק יום העצמאות

קושי:

1/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעה

מס מנות:

4

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

2 שיני שום כתושים
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת צ'ילי
2 כפות רוטב ווסטרשייר
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר חום
1 כפית כמון
4 נתחי אנטריקוט, כל אחד 300-350 גרם

הוראות הכנה

מועכים את השום והמלח לעיסה בקערה קטנה. מוסיפים את אבקת הצ'ילי, רוטב ווסטרשייר, שמן זית, סוכר חום וכמון ומערבבים היטב. מורכים את העיסה על נתחי האנטריקוט.
מכסים את הסטייקים ושמים במקרר למשך 4 שעות או עד יומיים.
כשמוכנים לבישול, מחממים מראש את טמפרטורה של הטרייגר על 105 מעלות. מומלץ להשתמש בפונקציית סופר סמוק אם האופציה זמינה בדגם שלכם.
מניחים את הסטייקים על רשת הגריל ומעשנים במשך כ-45 דקות (עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 49 מעלות).
מוציאים את הסטייקים ומניחים בצד למנוחה. מעלים את הטמפרטורה של הטרייגר ל-260 מעלות וממתינים כ 15 דקות עד שהחום עולה.
מחזירים את הסטייקים לגריל וצולים כ 3 דקות על כל צד עד למידת עשייה הרצויה (57 עבור מדיום).
הניחו לסטייקים לנוח 5 עד 10 דקות לפני ההגשה.

בתיאבון!!