מצרכים
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
אופציונלי- בייקון טלה
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1/2 כוס יין לבן
4 כוסות ציר בקר
2 עלי דפנה
2 ענפי טימין
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
3 כפות קורנפלור- אופציונלי
הוראות הכנה
מדליקים את את הטרייגר על 175 מעלות.
מתבלים את הטלה במלח ופלפל.
מחממים שמן זית בסיר הולנדי.
"סוגרים" את הבשר: מטגנים את חתיכות הטלה בחום גבוה עד להשחמה- מומלץ לטגן כל פעם כמה חתיכות ולא הכל בבת אחת.
שמים את חתיכות הטלה בקערה בצד.
מוסיפים בייקון טלה לתוך הסיר ומשחימים.
מעבירים את הבייקון המושחם לקערת הטלה.
משאירים את השומן מהטלה והבייקון בסיר (מוסיפים עוד שמן זית לפי הצורך) ומוסיפים לסיר את הבצל. משחימים את הבצל תוך כדי ערבוב כ 5 דקות.
מוסיפים שום כתוש וממשיכים לערבב עוד 30 שניות.
מחזירים את הטלה והבייקון לתוך הסיר, מוסיפים יין ומערבבים היטב. אם נדבקו חתיכות של בשר לתחתית הסיר- לגרד אותם עם כף עץ.
מוסיפים ציר בקר, עשבי תיבול, תפוחי אדמה וגזר.
מכסים את הסיר ומעבירים לטרייגר. מבשלים כשעתיים, עד שהטלה רך מאוד ומתפרק בקלות.
מוציאים את הסיר מהטרייגר.
אם רוצים שהנוזל של הקדירה יהיה יותר סמיך, אז מעבירים 5-6 כפות מהנוזל לקערה, ומערבבים איתו 3 כפות קורנפלור.
מחזירים את הנוזל והקורנפלור לתוך הסיר ומערבבים על אש נמוכה עוד 10-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים במידה הרצויה.
מגישים!
בתיאבון!!