מתכון למעשנת בשר, הפייקון של שאלתיאל, בייקון טלה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

שבוע

זמן בישול במעשנה:

3 שעות

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס מלח גס
1/2 כף פלפל שחור גרוס
נתח חזה טלה
שקית אטומה

הוראות הכנה

מערבבים את התבלינים ומתבלים מכל הצדדים בנדיבות. שמים את הנתח בתוך שקית אטומה, עדיף עם וואקום. שמים במקרר ל 5-7 ימים. כל יום הופכים את השקית פעם אחת.
מוציאים את הנתח מהשקית, שוטפים היטב ושמים בקערה עם מים קרים וקרח ל 45 דקות.
שמים בטרייגר על חום של 75 מעלות כשלוש שעות, עד לטמפרטורה פנימית של 65 מעלות.
מוציאים מהטרייגר, עוטפים בשקית וחצי מקפיאים (כדי שיהיה יותר קל לפרוס).
מוציאים מהמקפיא ופורסים פרוסות דקות דקות.
זהו- יש לכם פייקון fake bacon. (תגללו למטה כדי לראות איך זה נראה)
מה עושים עם בייקון/פייקון?
מטגנים מיד לפני הגשה! אין צורך להוסיף שמן. אפשר לטגן במחבת או על פלאנצ’ה בתוך הטרייגר. מטגנים עד שיוצאים השומנים ומתקבל צבע חום יפה.
הכי כיף לאכול עם לחם או ביצת עין.

בתיאבון!!