מתכון למעשנה, לזניה באש עצים

קושי:

1/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

8 מנות

שבבי עץ לעישון:

תערובת הבית

מצרכים

2 צנצנות של רוטב לפסטה (כל אחד כ 500 גרם) - לחילופין אפשר להכין רוטב
4 כוסות מוצרלה מגורדת
300 גרם גבינת ריקוטה
3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
מלח ופלפל
ביצה טרופה
עלי פסטה
פסטו

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 200 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עד שהחום עולה.
מערבבים בקערה את הגבינות: 3 כוסות מוצרלה מגורדת, 1/2 כוס פרמזן וכל הכמות של גבינת ריקוטה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
את שארית הכמות של המוצרלה והפרמזן מערבבים בקערה נפרדת ומניחים בצד.
מרכיבים של הלזניה:
מורחים 2-3 כפות רוטב פסטה בתבנית. מסדרים עלי לזניה בשכבה ראשונה.
מפזרים כמחצית מתערובת הגבינות והביצה מעל לעלי הלזניה באופן אחיד. מוזגים מעל לשכבת הגבינות כ 1/3 מכמות רוטב הפסטה.
מסדרים שכבה נוספת של עלי פסטה, ומעליה את המחצית השנייה של תערובת הגבינות ועוד שכבה של רוטב פסטה.
מעל לשכבה זו אפשר להוסיף שכבה דקה ואחידה של פסטו- לפי הטעם.
מוסיפים שכבה נוספת של עלי פסטה. מעל שכבה זאת מוזגים את שאר רוטב הפסטה, ואז את תערובת המוצרלה והפרמזן שנותרו בצד.
מכסים את התבנית בשכבה של נייר אלומיניום ושמים בטרייגר ל 45 דקות.
לאחר כ 45 דקות מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות את הלזניה עוד כ 10 דקות, עד שעלי הלזניה רכים, הרוטב מבעבע והגבינה נמסה.
מוציאים מהאש, מצננים כ 10 דקות ומגישים.

בתיאבון!!!