מתכון למעשנת בשר, נזיד שאריות

קושי:

3/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

שעתיים

מס מנות:

4-6

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

8 כפות שמן
בצל גדול חתוך לקוביות
פלפל אדום או ירוק, שטוף, נקי, וחתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי שטופים וחתוכים לקוביות
3-4 שיני שום כתוש
כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית צ'ילי גרוס
2 כפות רוטב וורצ'סטר
1.2 ק"ג עגבניות עייפות חתוכות לקוביות (אפשר מקופסאת שימורים)
1 כוס רוטב ברביקיו
1 ק"ג שאריות עוף מעושן מבישול קודם חתוך לקוביות
1 ק"ג שאריות בשר מעושן מבישול קודם חתוך לקוביות
6 כוסות ציר עוף
300 גרם שעועית לימה קפואה או אפונה קפואה
300 גרם גרעיני תירס קפואים
כוס במיה פרוסה
מלח ופלפל לפי הטעם
1-2 כפות חומץ תפוחים
הצעת הגשה - עם רוטב חריף

הוראות הכנה

לצורך המתכון הזה יש להשתמש בסיר הולנדי.
מקפיצים בסיר הולנדי בצל, פלפל וסלרי עד לריכוך, בערך 5-8 דקות. מוסיפים שום כתוש וממשיכים להקפיץ 2 דקות נוספות. מוסיפים פפריקה, צ’ילי, רוטב וורצ’סטר, עגבניות ורוטב ברביקיו, ומבשלים על אש נמוכה כ 5 דקות. מוסיפים עוף, בשר וציר עוף ומביאים לרתיחה.
בינתיים מדליקים את הטרייגר על חום של 150 מעלות. ממתינים כ 10-15 דקות עד שהחום עולה. מכסים את הסיר ההולנדי עם מכסה ומעבירים אותו בעדינות לטרייגר. מבשלים כשעה עד שעה וחצי. מוסיפים עוד ציר עוף לפי הצורך.
מוסיפים את השעועית/אפונה, תירס ובמיה. ממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים חומץ תפוחים כדי להעשיר את הטעם.
מסירים מהאש ומגישים חם עם רוטב חריף בצד.
בתיאבון!!
*זמני הבישול עלולים להשתנות לפי גודל הנתחים.