מתכון למעשנת בשר – חזה עוף בלימון

קושי:

2/5

זמן הכנה:

5 שעות

זמן בישול במעשנה:

15 דקות

מס מנות:

6 מנות

שבבי עץ לעישון:

תערובת הבית

מצרכים

6 חזה עוף
1 שן שום כתושה
2 כפיות דבש
2 כפיות מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
עלי תימין מ 2 ענפים
לימון אחד- מגורד וסחוט
1/2 כוס שמן זית
לקישוט והגשה- פרוסות לימון

הוראות הכנה

מכינים מרינדה: מערבבים שום, דבש, מלח, פלפל, תימין, מיץ לימון וגרידת לימון בקערה. ממשיכים לערבב עד שהמלח נמס. מזליפים את השמן תוך כדי ערבוב.
שמים את חזה העוף בשקית אטימה, מוסיפים את המרינדה, מנסים להוציא את כל האוויר ואוטמים. מערבבים על ידי ניעור קל ועיסוי של השקית ושמים במקרר כ 4 שעות.
לאחר 4 שעות מדליקים את הטרייגר על חום של 200 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עד שהחום עולה.
מוציאים את העוף מהשקית, ושמים על רשת הטרייגר, עד לחום פנימי של 73 מעלות.
אופציונלי- אפשר להוסיף את פרוסות הלימון לטרייגר יחד עם העוף עד להשחמה קלה.
מוציאים את הלימון והעוף מהטרייגר, מסדרים על צלחת ומגישים.

בתיאבון!!