מתכון למעשנה, פאי לימון ומראנג

קושי:

3/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

6 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1.5 כוסות סוכר
2/3 כוס מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
קורט מלח
2 כפות חמאה
1-2 כפות קמח
1 בצק מוכן לתחתית פאי במתכון ביתי כלשהו. (לעצלנים: אפשר לקנות מוכן)
7 ביצים
1 כף שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 75 מעלות. אם יש לכם אפשרות- הדליקו סופר סמוק.
מערבבים 3/4 סוכר עם עם 2/3 כוס מיץ לימון, גרידת לימון ומלח. שמים בתבנית שטוחה ומכניסים לטרייגר לעישון כ 30 דקות.
מוציאים מהטרייגר ומצננים. בינתיים מעלים את החום של הטרייגר ל 175 מעלות.
מרדדים את הבצק על קמח, ומסדרים בתבנית של הפאי. שמים במקפיא ל 30 דקות.
טורפים ביצה אחת עם כף שמנת מתוקה ומורחים על הקצוות של בצק הפאי.
חותכים עיגול של נייר אפייה, ועיגול של נייר אלומיניום בגודל של החלק הפנימי של בצק הפאי, ומניחים אותם אחד מעל לשני על הבצק.
שמים מעל לנייר האלומיניום שכבה של “משקולות לאפייה עיוורת” (אפשר לקנות, או שאפשר להשתמש בקטניות).
אופים את תחתית הפאי בטרייגר כ 15-18 דקות עד שהקצוות מקבלות צבע חום-זהוב.
מוציאים את התבנית מהטרייגר ומניחים בצד לצינון. בינתיים מכינים את המילוי:
מפרידים 3 ביצים.
שמים בסיר 3 חלמוני ביצה (החלק הצהוב). שוברים לתוך הקערה 3 ביצים נוספות, יחד עם תערובת הנוזלים המעושנים.
מבשלים בחום נמוך תוך כדי ערבוב. (אפשר גם להשתמש בסיר ביין מארי). ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים וזה נהיה סמיך מאוד. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
מחזיקים מסננת צפופה מעל לתבנית הפאי ומוזגים את מילוי התאי אל תוך התבנית דרך המסננת.
מחזירים את הפאי לטרייגר ואופים כ 20 דקות, עד שהמילוי מתייצב (אך עדיין קצת נע כמו ג’לי).
מוציאים מהטרייגר ומניחים בצד לצינון. שמים במקרר עד לזמן ההגשה.
מערבבים 3 חלבונים עם שארית הסוכר בסיר קטן על אש נמוכה כ 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס.
מעבירים את החלבונים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב.
מוסיפים תמצית וניל תוך כדי הקצפה.
את המרנג אפשר למרוח מעל לפאי, או להזליף כדי לקבל יצירה אסטטית יותר.
צורבים עם מבער גז ידני ומגישים מיד.

בתיאבון!!