מתכון למעשנת בשר, מתכון לעוף – חזה עוף מנדריני

קושי:

2/5

זמן הכנה:

2 שעות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

½1 ליטר מים קרים וקוביות קרח
½ כוס מלח גס
¼ כוס סוכר חום
½ כוס רוטב סויה
8 חתיכות חזה עוף
בצל ירוק קצוץ
1.3 כוס סוכר
½ כוס רוטב סויה
1 כפית זנגוויל
חצי לימון
2 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
½ כוס מים
3 כפות קורנפלור

הוראות הכנה

בסיר בינוני מערבבים ½ ליטר מים עם מלח גס וסוכר חום, מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהמלח והסוכר נמסים. מוזגים את המים עם הסוכר והמלח לתוך קערה גדולה עם 1.2 ליטר מים קרים והרבה קוביות קרח, סה”כ כ 2 ליטר מים בתמיסה. שמים את חזה העוף בתוך המים, מכסים ומניחים במקרר לשעה- שעתיים.

בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן מערבבים סוכר, רוטב סויה, מיץ לימון, שמן, שום וזנגוויל. מחממים תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם ¼ כוס מים בעזרת האצבע ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב לעוד 4-6 דקות, עד שהרוטב נהיה סמיך.

בחזרה לעוף: מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש נדלקת. מכוונים את הטמפרטורה ל 176 מעלות וסוגרים את המכסה. ממתינים 10 דקות כדי שהחום יעלה.

מוציאים את העוף מהמים, מסננים ומנגבים עם מגבת נייר, מסדרים את החזה על הגריל וסוגרים את המכסה. הופכים אותו לאחר כ 15 דקות. זמן הבישול משני הצדדים הוא סה”כ הוא כ 25-30 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 77 מעלות.
כמה דקות לפני סוף הבישול מורחים על החזה את הרוטב, ונותנים לו להתקרמל קצת.

מורידים את החזה מהטרייגר, ומפזרים עליו בצל ירוק קצוץ. כדאי להגיש עם אורז מאודה.

בתיאבון!​