מצרכים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה
2 כפיות מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב
מעט שמן (אפשר להשתמש בספריי)
4 כפות חמאה
1 שן שום כתושה
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
1/8 כפית מלח גס
2 גבעולי טימין טריים
הוראות הכנה
מכינים את הפירה: מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, ומכסים במים קרים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומסננים היטב.
בסיר קטן על אש בינונית ממיסים את החמאה עם החלב והשמנת ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
מחזירים את תפוחי האדמה לסיר ומועכים אותם עד לקבלת המרקם הרצוי. מוסיפים את תערובת החלב והשמנת, מוסיפים המלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לאיחוד. מניחים בצד לצינון.
מרפדים תבנית עם שוליים בנייר אפייה.
יוצרים גבעות:
לוקחים כוס מדידה ומשמנים אותה מבפנים. ממלאים בערך חצי כוס בפירה, הופכים אותה על התבנית כדי שהגבעה תיפול אל נייר האפייה. כדאי למרוח שוב שמן בין גבעה לגבעה כדי למנוע את הידבקות תפוחי האדמה.
מחממים מראש את ה-Traeger ל 220 מעלות.
בינתיים מכינים את חמאת השום: בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את השום, הפלפל, המלח והתימין ומערבבים לאיחוד.
מברישים את תפוחי האדמה בחמאת שום וטימין.
מניחים את תבנית האפייה על רשת הגריל, סוגרים את הדלת ומבשלים עד לקבלת צבע חום-זהב, כ-30 דקות.
מוציאים ומגישים מיד.
טיפ למי שרוצה להכין מראש:
מכינים את גבעות הפירה ועוצרים לפני שלב הכנת חמאת השום. אפשר לכסות את התבנית ולשים במקרר ליומיים, או להקפיא עד חודש.
לפני הארוחה אפשר להוציא, למרוח בחמאת שום ולשים בטרייגר לפי ההוראות הנ"ל.
בתיאבון!!!