מתכון למעשנה, פירה מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

8-12 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

כ 2.5 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
שמן זית
מלח גס

הוראות הכנה

שמים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים פושרים עם מלח. מרתיחים ומבשלים על חום בינוני עם מכסה חצי סגור עד שתפוחי האדמה רכים מאוד (כמעט מתפוררים).
מסננים, ושמים את תפוחי האדמה בתבנית שטוחה. מוזגים שמן זית בנדיבות ומלח גס לפי הטעם. מערבבים ומסדרים בשכבה אחידה.
שמים בטרייגר שחומם מראש על חום של 140 מעלות. משאירים בטרייגר כחצי שעה (השלב זה הוא רק כדי לתת טעם של עשן, ואצל כל אחד הטעם הרצוי יהיה מעט שונה).
מוציאים את התבנית מהטרייגר ומועכים את תפוחי האדמה (אפשר להשתמש בבלנדר ידני). מוסיפים עוד מלח, פלפל ושמן לפי הטעם ומגישים חם כתוספת בארוחה.
בתיאבון!!