מתכון למעשנת בשר, קציצות מעושנות

קושי:

1/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

2 שעות

מס מנות:

6-8 מנות

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

לרוטב:
מעט שמן זית
2 בצלים קצוץ
3 שיני שום כתוש
1 פלפל ירוק חריף (אופציונאלי)
10 עגבניות רכות לבישול
מלח, פלפל
לקציצות:
800 גרם בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
חצי כפית מלח, בהרט, סומק, פלפל שחור, כורכום, כמון
מעט קינמון
3 כפות שמן זית
כפית סודה לשתיה
לקישוט:
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל על אש גבוהה עד שהוא מקבל צבע חום-זהב. מוסיפים את השום.
אם רוצים להוסיף פלפל חריף חותכים אותו למקטעים של 2 ס”מ ומוסיפים לסיר.
חותכים את העגבניות גס ומוסיפים לסיר.
מערבבים, מתבלים במלח פלפל, מכסים את הסיר ומשאירים ברתיחה עדינה.
מבשלים כחצי שעה עד שהעגבניות מתפרקות והרוטב מסמיך.

לקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות היטב. חשוב ללוש ממש ממש טוב, עד שהבשר נהיה ממש דביק ונדבק לכם לאצבעות. אל דאגה- מטרת הסודה הוא לתת אווריריות לקציצות, גם אם הבשר ממש מעוך.
מרטיבים את הידיים, מגלגלים כדורים ומסדרים אותם בתבנית שטוחה עם מעט רווחים בניהם.מוזגים את הרוטב על הקציצות. שמים את התבנית בתוך הטרייגר בטמפרטורה של 80 מעלות. מעשנים כחצי שעה ומעלים את הטמפרטורה ל 150מעלות.ממשיכים לבשל עוד כ 20 דקות.
מוציאים את הקציצות מהטרייגר, מעבירים אותם ואת הרוטב לסיר, ומכסים את הסיר (יש מצב שתצטרכו להוסיף עוד קצת נוזלים בשלב הזה. אפשר מים, עוד רוטב או ציר). את השלב הבא אפשר לעשות בטרייגר (על 150 מעלות) או על הכיריים (בחום נמוך). מבשלים את הקציצות על עד שהן רכות ומתפקות בקלות עם מזלג.

מניחים על צלחת הגשה, מפזרים פטרוזיליה או כוסברה לקישוט ומגישים.

בתיאבון!!
* זמני הבישול עשויים להשתנות על פי גודל הנתח ומידת השיוש שלו.