מתכון למעשנת בשר, קאפקייקס בשר

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

8 מנות

שבבי עץ לעישון:

מסקיט

מצרכים

1 כפית שמן זית
כוס בצל קצוץ
1 כפית אורגנו
2 שיני שום כתושות
1 כוס פירורי לחם
1 כפית רוטב וורצ'סטר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 ביצים
שמן - כדי לשמן את התבנית
700 גרם בשר טחון לפחות 20% שומן
3 כפות עירית קצוצה
1 כוס רוטב ברביקיו
4 כוסות פירה תפוחי אדמה
פתיתי בשר מטוגנים לקישוט (שאריות בריסקט, אסאדו או פסטרמה שקוצצים ומקפיצים על המחבת)

כדאי להשתמש התבנית אפייה של קאפקייקס.

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 175 מעלות.
מערבבים בקערה, ולשים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה: שמן זית, בצל, אורגנו, שום, פירורי לחם, רוטב וורצ’סטר, מלח, פלפל, ביצים ובשר טחון.
משמנים תבנית אפייה של קאפקייקס.
ממלאים כל תבנית בבשר מהתערובת.
מעל לכל קציצת בשר שמים 2 כפות רוטב ברביקיו.
אופים בטרייגר במשך 25 דקות.
בזמן שתבנית הקאפקייקס עם הקציצות בטרייגר מכינים פירה תפוחי אדמה.
כדי לקשט בצורה יפה ומרשימה את הקאפקייקס שמים את הפירה בתוך שקית זילוף עם צנתר. (אבל עצלנים יכולים פשוט להשתמש בכף).
מוציאים את התבנית מהטרייגר, מסדרים את הקציצות על צלחת הגשה.
מקשטים את הקציצות עם “קצפת פירה”.
מעל לקצפת מפזרים עירית ופתיתי בשר מטוגנים.
מגישים מיד

בתיאבון!!