מתכון למעשנה, פטריות באש עצים

קושי:

1/5

זמן הכנה:

שעתיים

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

4 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

1/2 ק"ג פטריות
1/2 כוס חומץ תפוחים
1/2 כוס רוטב סויה
1 כפית תערובת תבלינים ססקצ’ואן מושחר

הוראות הכנה

מנקים את הפטריות ושמים אותם בשקית זיפ-לוק (שאפשר לאטום).
מוזגים לתוך השקית חומץ תפוחים, רוטב סויה וססקצ’ואן מושחר. אוטמים את השקית ומנערים כדי לערבב.
מכניסים את השקית למקרר וממתינים כשעתיים.
כשמוכנים לבשל שמים מחבת מברזל יצוק בתוך הטרייגר ומדליקים על חום של 180 מעלות. ממתינים כ 20 דקות עד שהטרייגר והמחבת יתחממו.
מוזגים לאט את הפטריות יחד עם המרינדה לתוך המחבת, סוגרים את המכסה של הטרייגר ומבשלים כ 15 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מכסים את המחבת בנייר כסף וממשיכים לבשל עוד כ 30 דקות, עד שהפטריות מתרככות.
מסירים את המחבת מהטרייגר, ומגישים.

בתיאבון!!