מתכון למעשנה מתכון לעוגת תפוזים של DivaQ

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

60 דקות

מס מנות:

20 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפות גדושות זנגביל טחון
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות סוכר
2 תפוזים- מגורדים, קלופים ופרוסים דק
1 כוס שמן זית
3 כפות סוכר דמררה
1/2 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס חלב/תחליף חלב
הצעות לפיזור מעל לעוגה לפני הגשה:
אבקת סוכר
שבבי שקדים
פרוסות נוספות של תפוז

הוראות הכנה

מחממים מראש את הטרייגר על חום של 180 מעלות.
בתבנית אפייה של עוגה בקוטר 30 ס"מ מסדרים נייר אפייה, משמנים אותה היטב ומסדרים פרוסות תפוז בצפיפות.
בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ושמים בצד.
בעזרת מיקסר ידני טורפים ביצים, זנגביל, גרידה וסוכר לקצף בהיר ותפוח. תוך כדי ערבוב במיקסר מטפטפים פנימה שמן זית מיץ תפוזים ותחליף חלב, וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את התערובת הרטובה לקערה עם התערובת היבשה, ומערבבים רק עד למרקם אחיד וחלק אך לא לערבב יתר על המידה.
יוצקים לתבנית בזהירות על פרוסות התפוז ומפזרים מלמעלה סוכר דמררה.
אופים 30-40 דקות או עד שהמרכז מתייצב, החלק העליון מזהיב ושיפוד שנועצים במרכז היוצא נקי.
מניחים את העוגה בתבנית במשך 30 דקות ואז הופכים על צלחת הגשה גדולה.
מסירים את נייר האפייה ומצננים 30 דקות נוספות. מקשטים בכמות נדיבה של אבקת סוכר, שקדים קלויים, ופלחי תפוז נוספים.

בתיאבון!!!