מתכון למעשנה, סלט פסטה מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

8 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1/2 ק"ג סלמי או נקניק
1 צנצנת פלפל אדום קלוי- פרוס
1 צנצנת פלפל ירוק כבוש - פרוס
3 כוסות עגבניות שרי חצויות
3/4 כוס זיתים שחורים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל אדום קצוץ
500 גרם פסטה רוטיני
לרוטב ויניגרט:
1/2 כוס חומץ בן יין
1/2 כוס שמן זית
3 שיני שום כתוש
1 כפית דבש
1.5 כפות תערובת תיבול איטלקית
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מדליקים את את הטרייגר על 80 מעלות.
שמים את כל המצרכים של הסלט חוץ מהפסטה בתבנית אפייה בתוך הטרייגר. מעשנים 10-15 דקות ומוציאים.
בינתיים מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה.
בזמן שהירקות בטרייגר והפסטה מבעבעת בסיר מכינים את הויניגרט: מערבבים את כל המצרכים בצנצנת, סוגרים את המכסה ומנערים.
מרכיבים את הסלט:
שמים בקערה את הפסטה המסוננת
חותכים את הסלמי לקוביות ומוסיפים לקערה עם שאר המרכיבים.
מעל הכל מוזגים את הרוטב. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
אם רוצים להגיש את הסלט קר- אפשר לשים אותו במקרר לצינון לחצי שעה.
מערבבים ומגישים

בתיאבון!!