מצרכים
1/2 כוס שקדים קלויים
כוס קמח
כף סוכר
1/2 כפית מלח
חלמון ביצה
כף חמאה
6-8 כפות מים קרים
2 אפרסקים רכים- ללא הגרעין, פרוסים
1/2 כוס פטל
2 כפיות קונפלור
2 כפות סוכר
מיץ סחוט מלימון אחד
כף גרידת לימון
כף קמח
1/4 כוס שקדים קלויים
2 כפות סוכר
2 כפות חמאה רכה
הוראות הכנה
שמים את השקדים הקלויים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד שמקבלים שקדים גרוסים. מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח ומפעילים שוב בפולסים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים חמאה ושוב מפעילים בפולסים עד שמתקבל מרקם פירורי. מוסיפים מים ומפעילים עד לקבלת מרקם סמיך שאפשר לעסות בידיים לכדור בצק.
מדליקים את הטרייגר על חום של 180 מעלות וממתינים שהחום יעלה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורה צלחת רחבה. שמים את ה"צלחת" על נייר אפייה, ובינתיים מכינים את המלית.
מערבבים את כל החומרים של המילוי חוץ מהקמח. בסוף מוסיפים כף קמח, ומערבבים שוב. שמים את המלית במרכז הבצק, ומשאירים שוליים של לפחות 4 ס"מ ללא מילוי. מקפלים את השוליים הריקים לכיוון המרכז. כדי לקבל צבע יפה אפשר למרוח ביצה על השוליים.
מכינים את הקישוט: שמים את השקדים והסוכר במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד שמקבלים שקדים גרוסים. מוסיפים את החמאה ומפעילים עוד 2-3 פעמים בפולסים. מפזרים את הפירורים מעל למילוי.
שמים את הטארט עם נייר האפייה על רשת הטרייגר ואופים כשעה עד שהשוליים מקבלים צבע חום-זהב והמילוי מבעבע.
מגישים חם עם גלידה
בתיאבון!!