מתכון למעשנה, פאי חמאת בוטנים ושוקולד

קושי:

3/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

20 דקות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מייפל

מצרכים

לתחתית:
1.5 כוסות ביסקוויטים טחונים
0.5 כוס קמח
1 כף סוכר
4 כפות חמאה רכה
1 ביצה
1/4 כפית מלח
למלית:
1.5 כוסות חמאת בוטנים
230 גרם גבינת שמנת
1/2 כוס חלב
2 כוסות אבקת סוכר
230 גרם שוקולד
2 כפות שמן קוקוס
לקישוט- בוטנים גרוסים או קצוצים

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר ומכוונים ל 180 מעלות.
שמים כל החומרים של התחתית במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד שמתקבל מרקם אחיד.
שמים את העיסה בתבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ בשכבה אחידה ודחוסה. שמים את התבנית הטרייגר ואופים כ 12 דקות עד לקבלת גוון חום-זהב. מוציאים מהטרייגר ונותנים לתחתית הפאי להצטנן בטמפרטורת החדר.
מורידים את החום של הטרייגר ל 150 מעלות.
שמים את חמאת הבוטנים וגבינת השמנת בקערת מיקסר. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית כשתי דקות לקבלת מרקם אוורירי. תוך כדי הפעלה מוסיפים 2 כפות חלב. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את אבקת הסוכר. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה תוך כדי הוספת שאר החלב באיטיות. מעלים שוב את המהירות וממשיכים להקציף עוד 2 דקות. המלית צריכה להיות בטקסטורה קלה למריחה.
מורחים את המלית על תחתית הפאי בעזרת מרית.
שמים את השוקולד ושמן הקוקוס בתוך סיר, וממיסים את השוקולד בתוך הטרייגר. יש לערבב כל 2 דקות, ולדאוג שהשוקולד לא ישרף. (אפשר לחלופין גם להמיס במיקרוגל או בן מארי). מערבבים היטב ומוזגים מעל לפאי. מורחים בעדינות ובזהירות לשכבה אחידה.
מפזרים את הבוטנים הגרוסים מעל לשכבת השוקולד, מכסים ומאחסנים במקרר.
בתיאבון!!