מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – טארט טאטן אגסים

קושי:

3/5

זמן הכנה:

25 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1/2 2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
8 כפות חמאה רכה
6-8 כפות מי קרח
8 אגסים פרוסים
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס חמאה

הוראות הכנה

להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. לסגור את המכסה ולכוון את הטמפרטורה על 190 מעלות, או יותר גבוה אם יש לכם טרייגר מדגם טימברליין. להמתין 10-15 דקות עד שהחום של הטרייגר יעלה.

לבצק: לשים את הקמח ואת הסוכר במעבד מזון ולהפעיל בפולסים. להוסיף כל פעם מעט חמאה ולהמשיך להפעיל בפולסים. כשזה מתחיל להיראות כמו קמח תירס להוסיף מים תוך כדי הפולסים עד שיתחיל להווצר הבצק. לעסות את הבצק ולהכין ממנו כדור. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר.

בינתיים להתחיל להכין את המלית. לשים את אבקת הסוכר בסיר עם 1/4 כוס חמאה. להמיס את החמאה ולהמשיך לבשל כמה דקות עד שנוצר כרמל כהה. למזוג את הכרמל לתוך תבנית עוגה. בזמן שהכרמל עדיין חם לסדר בתוכו פרוסות אגסים בשכבה אחידה.
להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לעיגול גדול. לחורר עם מזלג ולכסות את תבנית העוגה. לחתוך את שאריות הבצק שמסביב לתבנית (הבצק יתכווץ קצת בזמן האפיה, אז לא לחתוך יותר מידי).
להכניס לטרייגר ולאפות כ 45 דקות, עד שהאגסים נעשים רכים ורוב המיץ מתאדה.

להסיר מהטרייגר ולהמתין כ 3 דקות. בזמן שהתבנית עדיין חמה, להניח עליה צלחת ולהפוך את הפאי. להוריד את התבנית בזהירות. להגיש חם עם גלידת וניל או קצפת.

בתיאבון!!!