מתכון למעשנה, גלידת מנטה עם פאדג' מעושן

קושי:

3/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

2 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

לגלידה:
1.5 כוס שמנת להקצפה
1.5 כוס חלב
8 חלמוני ביצה
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית מנטה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח גס
1 כוס סוכריות קשות בטעם מנטה - לשבור לחתיכות קטנות או לטחון קצת במעבד מזון
לפאדג':
1 כוס שמנת להקצפה 38%
250 שוקולד מריר
1 כף רום או קלואה - אופציונלי

הוראות הכנה

בסיר קטן מחממים את השמנת והחלב עד שבועות קטנטנות נוצרות בשוליים.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והסוכר.
מוסיפים מעט מאוד מהשמנת המחוממת לחלמונים תוך כדי ערבוב. ממשיכים להזליף את השמנת לתוך החלמונים לאט תוך כדי ערבוב עד שהכל מתערבב.
מוזגים הכל חזרה לתוך הסיר וממשיכם לבשל בחום נמוך תוך כדי ערבוב, עד שזה נהיה סמיך מאוד.
מסננים לתוך קערה.
מוסיפים את תמצית המנטה, תמצית הוניל והמלח, ומערבבים.
שמים את הקערה במקרר עד שהגלידה מעט מצטננת.
מעבירים למכונת גלידה ומפעילים. כאשר הגלידה כמעט מוכנה מוסיפים כמחצית מהסוכריות השבורות.
מעבירים את הגלידה המוכנה לקופסא אטומה ושמים במקפיא (את הגלידה עצמה אפשר להכין כמה ימים מראש).

מכינים את הפאדג':
מדליקים את הטרייגר על חום של 150 מעלות, וממתינים כ 10 דקות עד שהחום עולה.
שמים את הקצפת בסיר בתוך הטרייגר כ 15 דקות.
מוסיפים לסיר את השוקולד והרום (או הקלואה) ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
מורידים את החום של הטרייגר ל 80 מעלות.
מעשנים את הפאדג' כ 10 דקות נוספות.

כשמוכנים להגיש-
מסדרים על כל צלחת כדור גלידה ומקשטים עם פאדג' חם וסוכריות מנטה שבורות.
אוכלים מיד

בתיאבון!!!