מתכון למעשנת בשר, משה בתיבה

קושי:

1/5

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול במעשנה:

15 דקות

מס מנות:

6

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

3 כפות זרעי פרג
1.5 כפות אבקת בצל
3 כפיות שום כתוש
3 כפות זרעי שומשום
1.5 כפיות מלח
חבילת בצק עלים מופשרת
מיני נקניקיות (או נקניקיות חתוכות)
1/3 כוס חרדל דיז'ון
ביצה טרופה

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 175 מעלות.
מערבבים זרעי פרג, אבקת בצל, שום כתוש, זרעי שומשום ומלח בקערה, ושמים בצד.
פותחים את חבילת בצק העלים בעדינות, וחותכים 12 מלבנים בעזרת סכין חדה. רוחב המלבנים צריך להיות מעט קטן יותר מאורך הנקניקיות.
בעזרת מברשת סיליקון מורחים חרדל על כל מלבן בצק, שמים בתוכו נקניקיה, ומגלגלים עליה את הבצק.
מסדרים את הנקניקיות העטופות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים ביצה טרופה על הבצק, ומפזרים מעל את תערובת הפרג והשומשום.
שמים את התבנית בטרייגר ל 12-15 דקות, עד לקבלת צבע חום-זהוב.
מוציאים ומגישים.

בתיאבון!!